Vad behöver man när man använder en vedugn?
- Ett verktyg för att flytta den brinnande veden i ugnen, att raka in den till ena sidan när man fått upp grundvärmen.
- En pizzaspade om man gillar att göra pizza
- En liten stålborste att ta bort fastbrända matrester på bottenplattan, händer inte ofta men är bra att ha.
- En infraröd termometer, min går upp till 500°C och iband går den i taket men det spelar inte så stor roll, det räcker att veta att temperaturen är över 500°C i de fallen…
- Väldigt bra grythandskar, vanliga som man använder i inomhus ugnar duger inte. Det är bra om de är långa då man ibland går in ganska djupt i ugnen och flytta på grytor och liknande och då blir det varmt långt upp på armen.
- En metallstång med en krok framtill kan vara bra för att få tag på grytor långt in, så det är väldigt bra med grytor som har handtag att kroka i med metallstången.
- Gjutjärnsgrytor av olika storlekar, gärna med handtag. Det är så varmt i ugnen att allt annat än gjutgjärn riskerar att spricka.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.