Squashplättar
Grekinspirerade squashplättar, jättegoda som plock på en förrättsbuffé. Jag smaksätter ibland med mynta och fetaost och ibland med dill och riven ost. Båda är jättegoda men jag är svag för dillvarianten.
Ingredienser:
2 ägg
50g vetemjöl
3 medium stora squash, grovt rivna
Salt och peppar
Smaksättning 1 Smaksättning 2
2 teskedar finhackad mynta 2 teskedar finhackad dill
ca 3 cm purjolök finhackad ca 3 cm purjolök finhackad
90 g smulad fetaost riven ost, ca 1,5 dl
Riv squashen och krama ur så mycket vätska du kan. Knäck äggen i en skål och vispa i mjölet. Blanda i squashen och ingredienserna till den smaksättning du valt, salta och peppra.
Grädda dem i varm ugn, ca 250C genom att lägga klicka i ca 0,5-1 dl av smeten som en plätt i en gjutjärnsform med riktigt med olja i. Lägg i så många plättar på en gång som ryms i din form. Grädda ca 5 minuter, vänd dem sedan och grädda en stund till. Ät ljumna!
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.