Här är recept på 2 torra rubbar som man kan göra i ganska stor batch och sedan förvara torrt som vilken krydda som helst. Den är perfekt när man ska grilla något men inte hunnit marinera köttet, klappa bara in rubben på köttet och grilla på! De ingår även i visa av de andra recepten.
Grillmix
Ingredienser
2 matskedar brunt farinsocker
1 rågad matsked salt
1 matsked svartpeppar
1 matsked malen kummin
1 matsked malen koriander
1 matsked lökpulver
1 matsked vitlökspulver
½ tesked senapspulver
½ tesked chillipulver
½ tesked chilliflakes
Blanda allt noga och förvara tort!
Mexikansk rubb
Ingredienser
1 matsked brunt farinsocker
1 matsked salt
1 matsked malen kummin
1 matsked cillipulver
1 tesked lökpulver
1 tesked vitlökspulver
1 tesked cayennepeppar
1 tesked rökt paprikpulver
Blanda allt noga och förvara tort!