Uteköket har en överhylla som är väldigt användbar. Jag använder den när jag jobbar i köket som avlastningsyta men den är även perfekt för förrätter. Jag gillar mingelförrätter, vid bordet sitter man så länge i alla fall. Har man små gäster så brukar de gilla att få röra på sig, och jag som ofta jobbar med huvudrätten samtidigt som förrätten serveras tycker att det är perfekt socialt att kunna hänga med gästerna samtidigt. Jag serverar alltså smårätter på överhyllan som man kommer och hämtar bäst man tycker på en assiett. Drycken och alla glas passar också bra på överhyllan.
En annan bra förrätt som är vanlig hos oss är en bricka med kallskuret; olika typer av salami, lufttorkad skinka, melon, grisini eller gott surdegsbröd med olivolja. Enkelt, går att förbereda och passar de flesta. Tänk på att charkuterierna ska vara rumstempererade för att smaka som bäst! Jag gillar starka Spenata Calabra och fänkålsinnehållande finocchiona, båda från Italien.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.