Naanbröd

Naan bröd

Underbart goda!!!

Ingredienser:

1,5 dl mjölk rumstempererad

10g jäst

450 g vetemjöl

1 tesked salt

0,3 dl olja

1,5 dl naturell yoghurt

1 ägg

Smält smör att pensla bröden med efter gräddning

 

Lös upp jästen i mjölken, tillsätt mjöl, olja, yoghurt och ägg och bearbeta mycket vär till en mjuk elastisk deg. Jag använder min assistent till detta och låter maskinen bearbeta degen minst 12 minuter. Tillsätt sedan saltet och bearbeta in det ordentligt (5 minuter till i assistenten). Låt jäsa täckt av plastfilm till dubbla storleken, det tar ca 90 minuter.

Dela degen i 6 delar och kavla ut till en oval, ca 25 cm lång och 15 cm bred, låt vila i ca 20 minuter och pricka dem med en gaffel före gräddning.

Grädda i mycket het ugn, ca 400C, lägg in dem med pizzaspaden direkt på hällen, titta på dem under gräddningen och se hur de reser sig. De gräddas klart på ca 3 minuter. Ta ut dem och pensla dem med smält smör när de är varma, håll dem varma med en handduk och ät dem så snart som möjligt till indisk mat.

2016-07-23 155

2016-07-23 157