Biffar, potatis, sås och lingon är en kombination som går hem hos de flesta. Men här görs biffarna på svamp och vita bönor i stället för på köttfärs.
Ingredienser
4 portioner, 30 min
- 1 dl couscous
- 2 dl kokhett vatten
- 250 g champinjoner
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- ½ tsk grovmalen svartpeppar
- 1 finhackad liten gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 förpackning kokta vita bönor (400 g)
- 1 ägg
- 2 msk vetemjöl
- neutral olja till stekning
Gräddsås:
- 3 dl vatten
- 2 dl grädde
- 2 msk grönsaksfond
- 1 tsk kinesisk soja
- ½–1 msk ljus redning, t ex Maizenas
Till servering:
- kokt potatis
- rårörda lingon
- hackad färsk persilja
Gör så här:
- Häll couscousen i en bunke och slå på 2 dl kokhett vatten.
- Putsa svampen och finhacka den i en matberedare eller med kniv. Stek svampen i oljan på hög värme i en stekpanna. Salta och peppra. Sänk värmen, tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter.
- Skölj bönorna, låt dem rinna av och mosa ihop med couscousen. Blanda ner svamp, ägg och mjöl. Låt gärna smeten vila 5 min.
- Hetta upp olja i en stekpanna, klicka ut små biffar och stek dem 3 min per sida. Lägg biffarna åt sidan och vispa ur pannan med vatten, grädde, fond och soja. Koka upp, tillsätt redningen och koka upp igen.
- Servera biffar och sås med potatis och rårörda lingon. Strö eventuellt över persilja
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.