Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé (ca 4 portioner)

Ingredienser

Olivolja ca 0,5 dl

Typ 1 dl soja

4 matskedar råsocker

4 klyftor vitlök (pressade)

1 st Fläskfilé

 

Blanda olivolja, soja och socker, rör tills sockret löst upp sig och blanda sedan i vitlöken. Lägg fläskfilen i en plastpåse, slå över marinaden och slå en knut på påsen (utan en massa extra luft i påsen). Nu kan man massera in marinaden i fläskfilen utan att bli kladdig! Marinera i kylen i många timmar eller över natt.

Låt fläskfilen tempereras till rumstemperatur och ta ut den ur plastpåsen och ta bort all överflödig marinad. Lägg den hela fläskfilen i en gjutjärnsform och ställ den på het plats i ugnen i ett par minuter så att den får fin färg, flytta sedan till mindre het plats i ugnen och låt gå färdig (ca 20-30 min beroende på värme och storlek på filen). Låt vila ca 5 minuter innan du skär upp den så att den förblir saftig. Servera med sallad, potatisklyftor och en vitlökssås.