Köfte

Köfte (6 personer)

När man ledsnat på svenska köttbullar kan man variera sig med dessa i pitabröd! Tillbehör kan vara tsatsiki, bulgur, fetaost och sallad eller kanske tabouli och hummus. Välj det ni gillar själva. Det är roligt att baka egna pitabröd!

Ingredienser:

1 kg lammfärs (köttfärs går också, men har inte samma goda smak)

100 g pistagenötter, hackade

2 matskedar hackad försk mynta

2 matskedar hackad färsk koriander

2 teskedar malen kummin

2 teskedar malen koriander

1 tesked malen kanel

Salt och peppar

Blanda allt noga i en skål! Ta upp en handfull med färsblandning med blöta händer (med händer blöta i kallvatten fastnar inte färsen så mycket på händerna) och forma till en liten boll. Lägg den i en oljad form och platta till lite (det är mycket lättare att få dem in i pitabrödet om de är lite platta). Fyll formen med bollar och kyl i ca 1 timme. Grädda sedan i varm ugn (ca 250-275C) ca 10 minuter.

Om du gör egna pita bröd så ska de gräddas före du ställer in köften. Pitabröden kräver hög värme!

2016-07-23 161

Gräddar pitabröd på het värme, ca 450°C. Det är roligt att se hur bröden höjer sig i ugnen och bildar fickan som man stoppar in maten i senare.

img_1400.jpg

Köfte redo för ugnen!