Köfte (6 personer)
När man ledsnat på svenska köttbullar kan man variera sig med dessa i pitabröd! Tillbehör kan vara tsatsiki, bulgur, fetaost och sallad eller kanske tabouli och hummus. Välj det ni gillar själva. Det är roligt att baka egna pitabröd!
Ingredienser:
1 kg lammfärs (köttfärs går också, men har inte samma goda smak)
100 g pistagenötter, hackade
2 matskedar hackad försk mynta
2 matskedar hackad färsk koriander
2 teskedar malen kummin
2 teskedar malen koriander
1 tesked malen kanel
Salt och peppar
Blanda allt noga i en skål! Ta upp en handfull med färsblandning med blöta händer (med händer blöta i kallvatten fastnar inte färsen så mycket på händerna) och forma till en liten boll. Lägg den i en oljad form och platta till lite (det är mycket lättare att få dem in i pitabrödet om de är lite platta). Fyll formen med bollar och kyl i ca 1 timme. Grädda sedan i varm ugn (ca 250-275C) ca 10 minuter.
Om du gör egna pita bröd så ska de gräddas före du ställer in köften. Pitabröden kräver hög värme!
Gräddar pitabröd på het värme, ca 450°C. Det är roligt att se hur bröden höjer sig i ugnen och bildar fickan som man stoppar in maten i senare.
Köfte redo för ugnen!
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.