Bacon firebomb

Bacon firebomb (ca 6 portioner)

OK, detta är lite pilligt att göra, men samtidigt jättekul, och det tar tid! En lyxig köttfärsrätt som imponerar på de flesta! Det är mycket bacon i receptet, men det behövs och gör allt saftigt och gott!

Ingredienser

1 kg fläskfärs

3 matskedar grillmix (se recept under tillbehör)

1 röd lök

1 röd chili

Ca 10 champinjoner

3 klyftor vitlök

75 ml BBQ-sås

4-5 förpackningar bacon

 

Bred ut fläskfärsen på ett smörpapper till en platt rektangulär ca 2 cm tjock. Strö på grillmixen jämnt över ytan. Hacka lök, chili (behåll innerväggar och frön om du gillar starkt, ta annars bort dem), svamp och vitlök ganska fint och strö ut över färsen, men lämna ca 2 cm längs kanterna. Ringa över lite BBQ-sås och rulla ihop som en rulltårta från kortsidan. Försök att rulla tight (har ni för stora bitar av lök och svamp blir det lite svårare).

Nu är det dags för baconet! Fläta det till en matta, lägg omlott över och under som en väv och ett rutnät. Allt görs på ett annat smörpapper! Mattan ska bli lika bred som rullen och ska bara tillräckligt lång för att nå runt hela paketet! Försök att få rutnätet tätt. Nu ska allt packeteras! Lägg på baconet ovanpå färsrullen, detta görs med en snabb manöver med smörpappret. Sen ska man försöka få allt runt rullen. Det är lite småsvårt, men går!

Nu ska detta in i ugnen på mediumvärme, ca 150-200°C i flera timmar, kanske 3-4 timmar krävs, vänd ibland för att få den jämnt gräddad och häll på lite mer BBQ-sås när ca 1 timme är kvar av gräddningstiden. Ni kommer behöva fylla på med ved under gräddningen och stödelda lite.

2016-05-09 013

Borde ha vänt den lite tidigare, men baconet blev krispigt och gott!