Ingredienser
4 portioner, 30 min
- 1 stor aubergine
- ½ tsk salt
- ½ dl olivolja
- 1 finhackad gul lök
- 2 finrivna vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 msk flytande honung
- salt & svartpeppar
- 150 g fetaost
- ½ kruka basilika
Till servering:
2 dl bulgur
Tillagning
1. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor på längden och salta. Hetta upp olja i en stekpanna och stek skivorna på båda sidor tills de är mjuka.
3. Hetta upp olja i en vid kastrull eller stekpanna. Stek löken tills den mjuknat utan att ta färg. Tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek ytterligare några minuter. Häll i tomaterna, koka upp och sjud cirka 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar.
4. Skär fetaosten i stavar. Rulla in några basilikablad och en bit fetaost i varje aubergineskiva. Fäst eventuellt ihop rullen med en tandpetare. Lägg ner rullarna i tomatsåsen och sjud cirka 10 min.
5. Servera direkt ur pannan med bulgu
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.