Auberginerullader i tomatsås

Ingredienser 

4 portioner,  30 min

  • 1 stor aubergine
  • ½ tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk flytande honung
  • salt & svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • ½ kruka basilika

Till servering:

2 dl bulgur

Tillagning

1. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor på längden och salta. Hetta upp olja i en stekpanna och stek skivorna på båda sidor tills de är mjuka.

3. Hetta upp olja i en vid kastrull eller stekpanna. Stek löken tills den mjuknat utan att ta färg. Tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek ytterligare några minuter. Häll i tomaterna, koka upp och sjud cirka 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar.

4. Skär fetaosten i stavar. Rulla in några basilika­blad och en bit fetaost i varje aubergineskiva. Fäst eventuellt ihop rullen med en tandpetare. Lägg ner rullarna i tomatsåsen och sjud cirka 10 min.

5. Servera direkt ur pannan med bulgu