Kyckling fajitas (6 portioner)
En god rätt med många smaker och massor av grönsaker. Kycklingen serveras med ugnsbakade grönsaker och en guacamole och tomatsalsa som båda är fulla av smak av chilli, koriander och lime, en riktigt smakexplosion i munnen och samtidigt en ganska lätt och mycket fräsch rätt!
Ingredienser:
6 kyckling filéer
3-4 matskedar mexikansk rubb
1 flaska öl (33 cl)
2 röda lökar
4 paprikor (olika färger)
100g champinjoner
12 medium tortillas
Olivolja
Gnugga in rubben i kycklingen, lägg i skål och häll över ölen. Täck med folie och låt marinera i kylen minst 3 timmar.
Ta upp kycklingen ur ölen, torka av och rumstemperera. Skär lök, paprika och svamp i mindre bitar. Lägg grönsaker i en gjutjärns gryta och kycklingen i en annan, båda formarna med lite olja i botten. Ställ först in grönsakerna i ugen och efter några minuter även kycklingen. Tillaga under medium temperatur (ca 200 C), det tar kanske 10-15 minuter beroende på kycklingens storlek och hur stora grönskaksbitarna är. Ska vara helt genomstekt och grönsakerna ska ha mjuknat. Skär upp kycklingen i småbitar och låt den ligga kvar i formen och suga upp alla smakämnen som finns i botten. Servera med guacamole och tomatsalsa med grönsakerna i tortillabröden. Recept på guacamole och tomatsalsa finns under tillbehör! Ät och njut!